10 ok, amiért érdemes javítani a cinkbevitelen

Ahogy öregszünk, szervezetünk egyre kevesebb fehérjét termel. A cink hiánya hozzájárulhat ehhez. A cink a test szinte minden sejtjében megtalálható ásványi anyag. Szükséges a növekedéshez és a szövetek helyreállításához, az energiatermeléshez, valamint az immunrendszer működéséhez.

Ezután többet magyarázunk erről az ásványról.

cink tulajdonságai

Mi az a cink és mire való?

A cink az emberi szervezetben található ásványi anyag. Feladata az energiatermelés elősegítése, a szövetek helyreállítása és az immunrendszer erősítése. Hiánya nyilvánvaló a bőrben, a hajban és a körmökben. Ha a szervezet nem tudja megfelelő mennyiségben előállítani, ajánlott cink-kiegészítő bevitele és az étrend javítása a következmények ellensúlyozására.

A cink számos élelmiszerben megtalálható, beleértve a csirkét, a halat, a dióféléket és a babot. Kiegészítőként tabletta formájában is bevehető.

10 ok, amiért érdemes javítani a cinkbevitelen

  1. A növekedéshez és a szövetek helyreállításához szükséges.
  2. Az immunrendszer működéséhez nélkülözhetetlen ásványi anyag.
  3. Segíti az energiatermelést a szervezetben.
  4. Javítja az alvás minőségét.
  5. Erősíti a hajat, a körmöket és a bőrt.
  6. Segít csökkenteni a pattanásokat.
  7. Megakadályozza a székrekedést.
  8. Kerülje el a vérszegénységet.
  9. Segít a testsúly szabályozásában.
  10. Optimalizálja a DNS szintézist.

Mi okozhatja a cinkhiányt?

Fontos megjegyezni, hogy a cink nélkülözhetetlen ásványi anyag az immunrendszer működéséhez. A cinkhiány fertőzésekhez és betegségekhez vezethet. Emiatt tanácsos javítani a cinkbevitelt azoknál, akik betegségben szenvednek vagy erős stressznek vannak kitéve.

Azok az emberek, akiknek problémái vannak a cink felszívódásával, mint például a cukorbetegek, a terhes nők és a szoptatók, nagyobb valószínűséggel szenvednek cinkhiányban.

Ha nem fogyaszt elegendő cinket, bőrében, hajában és körmében hiány jelei jelentkezhetnek, mint például szárazság, onychomycosis (körömgomba), alopecia (hajhullás) és seborrheás dermatitis (bőrkiütés).

Milyen hozzájárulásai és előnyei vannak a cinknek a szexuális és reproduktív egészségben?

A cink a reproduktív egészség szempontjából is fontos. Szükséges a spermiumok képződéséhez és a termékenység fenntartásához. Ezenkívül segít megelőzni a férfi meddőséget, és javítja a férfiak szexuális teljesítményét.

Ezenkívül a cink olyan ásványi anyag, amelyet terhesség alatt ajánlott szedni. Segít megelőzni a vérszegénységet, és hozzájárul a baba agyának fejlődéséhez. Mindezzel megerősíthetjük, hogy a cink alapvető ásványi anyag a férfiak és a nők egészsége szempontjából.

cink-kiegészítők

Ha észreveszi, hogy cinkhiány tünetei vannak, a legjobb, ha ezt az ásványi anyagot kiegészíti. Számos cink-kiegészítő található a piacon. Cink multivitaminokat, valamint speciális cink tablettákat és kapszulákat találhat. Ha nem tudja, melyik a megfelelő az Ön számára, a legjobb, ha konzultál egy táplálkozási szakértővel, aki ajánlja a legjobb cink-kiegészítőt.

cink ellenjavallatok

A cink ellenjavallatai

Bár a cink jótékony ásványi anyag, nem mindenki tudja bevinni. Veseproblémákkal küzdők ne szedjenek cink-kiegészítőket, mivel ezeket az ásványi anyagokat a vesék választják ki.

Terhes nők és szoptatók ne szedjenek cinktablettát vagy kapszulát szakemberrel való konzultáció nélkül.

A kagylókra allergiások ne szedjenek kagylóból származó cink-kiegészítőket.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *